Kvällsstunden

Kvällsstunden rättar!

Vi på Kvällsstunden är såklart måna om att innehållet i tidningen alltid skall vara korrekt, rätt och riktigt. Men ibland blir det fel ändå. Därför har vi valt att här göra några rättelser och förtydliganden. Om du som läsare upptäcker något fel i tidningen (som inte finns med bland rättelserna nedan) är vi tacksamma om du uppmärksammar oss på detta genom att skicka ett mail till: redaktion@tidningshuset.com

Kvällsstunden nummer 9, 2015

— Gunnar Ehne skrev dikten. Tyvärr framgick det inte vem som skrivit den fina dikt som publicerades längst ner på sidan 5 i Kvällsstunden nr 9. Dikten heter Kvällsböna och poeten är Gunnar Ehne som ursprungligen skrev den på Värmlandsmål. Han var lantbrukare på gården Hultsätra i Sörmark och gick ur tiden 2005.

I Kvällsstunden nummer 6, 2015

– Fel namn. I artikeln En mission med livet som insats i nr 6 blev förnamnen på missionärsparet Åsblom felskrivna på tre ställen. Makarna Åsbloms förnamn är Rune och Gunvor – och inget annat. Felet är mitt och jag framför härmed min ursäkt till Rune och Gunvor – och alla läsare. Hälsar Bror Richard Svärd.

I Kvällsstunden nummer 47, 2014

– Fel i Stora krysset 47. Här finns en nyckel som heter “Myntets baksida”. Den rätta nyckeln skall vara “Myntets framsida” och inget annat.

I Kvällsstunden nummer 48, 2014

– Fel bild på sidan 15 i nummer 48. I artikeln om finska vinterkriget förekom en bild som skulle visa fältmarskalk Gustaf Mannerheim. Bilden blev dessvärre felaktigt beskuren och istället blev det Waldemar Erfurth, förbindelseofficer i det finländska högkvarteret, som fick ta plats i bilden. Bilden i sin helhet, med Mannerheim till höger, ser ut så här:

I Kvällsstunden nummer 45, 2014

– Fel lösning. Lösningen till lilla krysset i nr 45 har blivit fel. Följande lösning är den korrekta:

I Kvällsstunden nummer 43, 2014

– Fel i Stora krysset. Nyckeln “Sundquist el. Jesu Moder” är fel. Byt ut till “Jesu moders mor”.

I Kvällsstunden nummer 42, 2014

– Fel i texten på framsidan. Jan-Ivar Johansson har gjort oss uppmärksamma på en felaktighet i Kvällsstunden nummer 42:
“På framsidan av nr 42 under bilden av kraftverket står det: “Långt fler år på nacken har staden skara som i år firar sitt tusenårsjubileum”. Staden Skara firade sitt tusenårsjubileum redan 1988. Det var Skara stift som firade tusen år 2014, vilket mycket riktigt framgår av texten på sid 13″.

I Kvällsstunden nummer 41, 2014

– Fel bild i artikeln (sid 20) om flygolyckan i Ängelholm. I artikeln finns en bild som inte är från den plats där flygolyckan ägde rum. Vi ber om ursäkt för detta!

I Kvällsstunden nummer 37, 2014

– Fel i artikeln om Ludde på sidan 6. I artikeln om Ludde Gentzel i nr 37 smög det sig in ett felaktigt årtal. Elov Persson skapade seriefiguren Kronblom redan 1927. Sedan dröjde det till 1947 innan det blev film av Kronblom och då med Ludde Gentzel i huvudrollen.

I Kvällsstunden nummer 32, 2014

– Fel webadress på sidan 2. Adressen till hemsidan om liebruk ska vara http://liebruk.se. Det kan också gå med bara liebruk.se

I Kvällsstunden nummer 32, 2014

– Fel i Kryptot nr 32. Bokstaven N saknar en siffra. Det ska vara nr 6.

I Kvällsstunden nummer 30, 2014

– Fel i Bildkrysset nr 30. Nyckeln “talrubbning” är uppenbarligen fel, men vi kan ge lösningen – ATAXI. (Personer som får diagnosen ataxi upplever ett misslyckande av muskelkontroll i sina armar och ben, som kan leda till en brist på balans, koordination, och möjligen en störning i gång. Ataxi kan påverka fingrar, händer, armar, ben, kropp, tal och till och med ögonrörelser.)

I Kvällsstunden nummer 11, 2014

– Rätt om “Wilma Rudolph”. I artikeln om Wilma Rudolph står att USA vann 4 x 100- metersstafetten i Melbourne 1956, men de blev trea. Vann gjorde Australien. 1960 i Rom blev det däremot guld för USA.